Personvernerklæring

Innledning

Personopplysninger er opplysninger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Traq er opptatt av å beskytte og respektere ditt personvern, og benytter kun personopplysninger som er relevante og nødvendige for å kunne oppfylle våre forpliktelser og yte god service overfor våre kontakter, samt personopplysninger som vi er lovpålagt etter bl.a. bokføringsloven.

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan Traq AS samler inn og behandler personopplysninger gjennom samtykketjenesten (“Traq”). Traq AS er behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles, og kan kontaktes på hi (a) traq.tech.

Behandlingsgrunnlag

Når du oppretter en konto hos Traq vil vi samle inn personopplysninger for to formål;

  1. Traq sin brukeravtale om produktet Traq
  2. Traq sin interesse i å holde kontakt med deg som kunde

Våre brukerbetingelser gjelder når du inngår en brukeravtale om produktet Traq. Traq AS vil behandle dine data som beskrevet i denne erklæringen for å kunne gjennomføre våre forpliktelser i henhold til brukeravtalen. Det rettslige behandlingsgrunnlaget for denne behandlingen er hjemlet i personvernforordningens artikkel 6 (1) (b).

Hvis du ønsker det, og samtykker til at vi kan behandle kontaktinformasjonen din, så kan vi sende deg informasjon om våre produkter og tjenester. Denne behandlingen har rettslig grunnlag i artikkel 6 (1) (a).

Traq AS vil ikke behandle personopplysninger i særlige kategorier, slik som opplysninger om rasemessig eller etnisk opprinnelse, politisk oppfatning, religion, filosofisk overbevisning eller fagforeningsmedlemskap, samt behandling av genetiske opplysninger og biometriske opplysninger med det formål å entydig identifisere en fysisk person, helseopplysninger eller opplysninger om en fysisk persons seksuelle forhold eller seksuelle orientering.

Behandling av personopplysninger

Behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler. Traq er behandlingsansvarlig, og alle personopplysninger behandles i henhold til personopplysningsloven og øvrig regelverk for personvern. Datatilsynet fører tilsyn med at regelverket overholdes.

Traq sin behandling av personopplysninger omfatter i all hovedsak kontaktinformasjon, bestillings- og betalingsinformasjon, samt korrespondanse og evt. annen informasjon som er relevant for formålet med behandlingen.

Hva bruker vi personopplysningene til?

Vi behandler følgende personopplysninger i følgende forbindelse:

  • Leveranse av løsningen Traq
    I løsningen vil det bli behandlet personopplysninger, og det vil være egne personvernerklæringer knyttet til løsningene i enkelte tilfelle. Traq vil være databehandler for kundene som benytter de digitale løsningene, og kundene vil sørge for informasjon om behandlingen til brukere og deres kunder.
  • Kontakt med våre kunder
    Denne behandlingen omfatter behandling av kontaktopplysninger, kjøpshistorikk, historikk knyttet til kontakter, brukerstøtte mv. Formålet med behandlingen er å besvare henvendelser fra våre kunder, gjennomføre bestilling og betaling, levere våre produkter og yte våre tjenester. Vi sender også informasjon og spørreundersøkelser til våre kunder. Behandling foretas på grunnlag av avtale, berettiget interesse eller samtykke.

Innsamling av personopplysninger

Deling av personopplysninger

Vi gir ikke personopplysningene dine videre til andre med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for slik utlevering. Eksempler på slikt grunnlag vil typisk være en avtale med deg om deling, eller et lovgrunnlag som pålegger oss å gi ut informasjonen.

Retting og sletting av opplysninger

Det er viktig at opplysningene vi har lagret er riktige og oppdaterte. Du oppfordres derfor til å ta kontakt med oss om du oppdager feil. Du kan også kontakte oss dersom du ønsker innsyn i hvilke personopplysninger vi har lagret om deg, eller om du ønsker å bli slettet fra våre systemer.

Lagring av personopplysninger

Vi lagrer ikke personopplysninger lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen. Lengre lagring kan være nødvendig for å oppfylle lovpålagte plikter, for eksempel etter regnskapslovgivningen.

Traq bruker databehandlere til å samle inn, lagre eller på annen måte behandle personopplysninger på oppdrag fra oss.

Databehandlere

Brukeren er informert, og aksepterer, at Traq kan dele personopplysninger med andre selskaper (databehandlere), som igjen vil behandle brukerens personopplysninger som en del av Traqs tjenesteleveranse. Aktuelle databehandlere er som følger:

VirksomhetLandTjeneste/funksjon
Amazon Web Services (AWS)TysklandHosting, datalagring
SendgridUSAE-postforsendelser
TwilioUSASMS-forsendelser
NetguruPolenDriftsleverandør
SelleoPolenDriftsleverandør
Oversikt over Traqs databehandlere

Overføring av personopplysninger utenfor EU/EØS etter rettslige forpliktelser

Hvis Traq blir pålagt å gjøre slike overføringer under gjeldende rett, vil vi gjøre vårt ytterste for å informere deg som bruker før overføringen skjer, med mindre dette strider mot rettslige forpliktelser.

Dine rettigheter når vi behandler personopplysninger om deg

Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg. Du har videre rett til å kreve begrenset behandling, rette innsigelse mot behandlingen og kreve rett til dataportabilitet. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside: www.datatilsynet.no.

For å ta i bruk dine rettigheter må du sende oss skriftlig informasjon om hva henvendelsen gjelder via kontaktskjemaet på nettsiden. Vi vil svare på din henvendelse til oss så fort som mulig, og senest innen 30 dager.

Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss ved å legge ved kopi av pass eller annen gyldig legitimasjon. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg – og ikke noen som gir seg ut for å være deg.

Du kan til enhver tid melde deg av våre nyhetsbrev ved å klikke på lenke i nyhetsbrevet eller trekke tilbake ditt samtykke for behandling av personopplysninger hos oss ved å sende en skriftlig henvendelse via kontaktskjemaet.

Klager

Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet her eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, så kan du klage til Datatilsynet.

Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider: www.datatilsynet.no.

Kontakt

Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen eller om bruk av dine personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss på e-post hi@traq.tech.

Skjema på nettsider

Traq samler inn opplysninger gjennom skjemaer på våre nettsider.

Eksempel på skjema:

Kontaktskjema

  • Når man ønsker å prøve våre produkter eller tjenester
  • Ved påmelding til å motta nyhetsbrev eller innlegg på e-post

Informasjonskapsler (cookies)

På Traq sine nettsider brukes det informasjonskapsler (cookies ) for å bedre brukeropplevelsen av nettstedet, samt til statistikkformål. Det er Traq som er ansvarlig for behandling av opplysninger og data ved bruk av informasjonskapsler på traq.tech / traq.eu.

En cookie er en tekstfil som sendes fra en webside, f. eks. traq.tech til din datamaskin eller smarttelefonen der hvor den blir lagret enten i minnet (session cookies) eller som en liten tekstfil (tekstbaserte cookies). Vi benytter begge disse typer cookies til følgende formål:

  • Forbedre opplevelsen og ytelsen på nettsiden
  • Hente statistikk fra nettsiden, for eksempel antall besøkende (her lagres det ingen personlige data)
  • Optimere markedsføring

Opplysninger som samles inn

Følgende opplysninger og data samles inn ved bruk av cookies på traq.tech: _ga, _gat, _gid.

Disse brukes til statistikkformål gjennom verktøyet Google Analytics. Vi får informasjon om hvilke sider som er mest besøkt, hvor brukerne kommer fra, på hvilke tidspunkter sidene blir mest besøkt, osv. Traq bruker anonymizeIP, en funksjon som gjør at en enkeltbruker ikke kan identifiseres. Google kan overføre statistikken til tredjeparter hvis dette kreves iht. lov eller i tilfeller hvor tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google.

Google har mer informasjon om innhold og varighet.

Del/Send videre-tjenesten

Traq sin Del/Send videre-tjeneste kan brukes til å videresende eller til å dele artikler fra traq.tech på e-post, Facebook, Twitter og LinkedIn. Opplysninger om dette logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å sende artikkelen videre til den valgte e-postadresse eller det aktuelle sosiale nett. Vi kan imidlertid ikke garantere at Facebook, Twitter og LinkedIn, ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Om du benytter Send videre-funksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre. Dette foregår automatisk. 

Hvordan aktiverer jeg eller sletter cookies?

De fleste nettlesere er stilt inn til å godta informasjonskapsler. Du kan endre innstillingene slik at du enten blokkerer alle informasjonskapsler, eller blir varslet når en informasjonskapsel lagres på datamaskinen din. Les mer om hvordan du gjør dette i hjelpefunksjonen i nettleseren din.